lørdag den 25. juli 2015

naturens kræfter

Vores samfund er fyldt med leveregler , love og regulativer. Men når naturen viser sine kræfter som ved stormen 5/12-2013, kommer samfundets og nogle af de kultur skabte love og regler til at vise sit værd.
Nogle regler og love virker dog mere hensigtsmæssige end andre. På den ene side vil vi gerne gøre det let og billigt for os selv, og bygge regulativer kan virke burokratiske og stive. På den anden side ønsker vi at det vi laver faktisk kan holde.
drivhuset er trykker plads under storm
Bygge regulativer er en samling erfaringer for hvordan man bygger så det kan holde til vind og vejr.
Billedet ovenfor viser et halvt år gammelt drivhus, trykket flad af et vindpust under stormen 'bodil'. Drivhuset ligger ellers beskyttet, i læ, men en kastevind har fundet vej ned til det.
Hvis drivhuset var lavet af en anelse kraftigere aluminiums profiler, havde det holdt til vindstødet.
Den støbte sokkel holder det fast og pladerne er ikke fløjet omkring. Her tjener menneskets opsamling af erfaringer forankret i bygge anvisninger og forsikringsselskabers erfaringer et formål.
Drivhus Haveriet er et stort tab for selvforsyneren på en stram økonomi, for 2000 til et nyt drivhus ødelægger afkastet i selvforsyningen, glæden og den frihed egne tomater og agurker giver.
Der skal bruges energi og tid på at skaffe og opsætte et nyt drivhus, eller reparere, inden der igen kan dyrkes grønsager.
Ideen om at kunne undvære eller nedprioritere en forsikring kommer til kort, en solid hus forsikrings pakke er en nødvendig udgift.
Alternativ til et aluminiums drivhus er iøvrigt de engelske polytunneler

Ingen kommentarer:

Send en kommentar