lørdag den 25. juli 2015

anarkisme hvad betyder det og hvilken tidsperiode blev bregrebet skabt

Anarkisme betyder "fravær af hersker" og er en filosofisk betegnelse af en ideologi der er opstået i 1800 tallet. Anarkisme har som en af sine grundværdier at intet menneske skal herske over et andet menneske. En tilhænger af disse tanker bag anarkismen, sættes i en bås som en anarkist.
hvordan ser en anarkist ud
Hvordan ser en anarkist ud? Måske som billedet her?
Hvad er anarkismens mål?
Anarkismens hovedmål er så i historien selve anarkiet, som er beskrevet genne tiden som en grundlæggende visionen om en anti autoritær samfunds opbygning, ønsket er et samfund hvor individerne har muligheder for et liv som selvorganiseret, som selvstyret og har mest mulig frihed med tid til de aktiviteter der opstår.
Ideer om udfoldelse af  Anarkiet i form og  praksis  er der i tidens løb blevet eksperimenteret med i andre verdens dele end vores og i subkulturer opstået i vores eget samfund.
Det klassiske konservative syn på anarkismen
Det gamle klassiske syn på anarkisme er at anarkismen og dets anarkister for alt i verden modsætter sig eksistensen af staterne og kapitalisme eller ethvert andet økonomisk system som baserer sig på den privat ejendomsret.
I klassisk forstand menes det at anarkismen ser staten og dens funktioner som objekter på et grundlæggende autoritært samfund. Kapitalismen ses i dette billede som at være et økonomisk system, der primært skaber ufrie og ulige mennesker.
Et andet syn på anarkismen er anarkistens kritik af alle former for hierarkisk organisering og den undertrykkende og diskriminerende behandling det menes at føre med sig.
Her på hjemmeside vil indlæggende indholde masser af ting der i disse samfundssyn, vil blive set som anarkisme, og muligvis vil indholdet ses som egentlig anarkistisk.
Denne hjemmeside og anarkisme begrebet
Der vil komme nogle eksempler på energi og magt, og hvordan den magt kan opløses og frigøre individets egen energi og tid til egne mål og prioritering.
Automatisering, outsourcing, robotter og energi produktion er bare nogle af de værktøjer vi som individer kan trække på allerede nu, noget arbejdsgivere og samfund har gjort selv i mange år.
Der vil komme nogle eksempler på stats apparatet, arbejdsmarkedet og deres tidsspillende aktiviteter, der æder individets energi, samt fastholder de strukturer, som modarbejder den forvandling der virker som vort samfunds skæbne i disse år.
Opfordringen til læseren, presse og andre der måtte have interesse i disse emner, er at se en mulighed for at skabe nogle nye værdier ved at sætte spørgsmålstegn ved nogle selvfølgeligheder i vores samfunds grundstruktur, som er dannet af energi, masser af energi i form af olie, kul og gas.
robotterne har i mange år automatiseret industrien, idustrien er ved at udryde sig selv  den form den har været i over 100 år
Robotten nao ses på billedet her over. Robot støvsugere, robot vindues pudsere, robot gulvvaskere, robot plæneklippere, opvaskemaskiner, vaske maskiner og sågar virtuelle assistenter er nogle af de automatiserings og outsourcing's værktøjer vi kan bruge nu

Ingen kommentarer:

Send en kommentar