lørdag den 25. juli 2015

energi

Energi styrer alt hvad vi gør som individer, grupper og samfund.
Energi er det der ligger bag skabelsen af de store metropoler som f.eks. New York, energi er baggrunden for at infrastrukturer som jernbaner og veje ud foldede sig så hurtigt som de gjorde, og energi er baggrunden for den magtdeling verden har.
Energi i store koncentrationer var en hovedkilde til muliggørelse af de motoriserede krige 1. og 2. verdenskrig. Energi er hovedårsagen til de mange krige der har været mellem vestlige interesser og b.la. mellemøsten.
Energi og magt hænger uløseligt sammen og de som har energi har indflydelse, hierarkisk position, skaber love / regler, penge, ting og dominerer dermed rigtigt mange menneskers muligheder og liv på godt og ondt.
Filmen herover viser en ældre simpel vindmølle der troligt drejer omkring og gør en opmærksom på baggrunde til at alt kan lade sig gøre, energi. Vindmøllen står ved en virksomhed og forsyner den med elektricitet.
Elektriciteten som kommer fra solen,  der via forandringer i dannelsen af høj og lav tryk, og sky systemer, gør så vindmøllens vinger bevæger en aksel rundt, akslen driver en generator og vindmøllen skaber en anden form for energi en solens bredspektrede elektromagnetiske stråling, elektricitet.
Alt energien kommer fra solen, også de fossile brændsler, der er kemisk bundet energi skabt meget lang tid tilbage i jordens historie. Men energien til dannelsen af disse fossile brændsler kom også direkte fra solen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar