lørdag den 25. juli 2015

Et produkt af samfundet - Dette århundredes identitet med dets strenge leveregler

Ideologier skaber værdier vi kan måle os op ad. Om vi er gode eller dårlige om vi skal føle succes eller skam kommer så an på om vi opfylder idelogiens overbevisninger.
Arbejdsmarkedet dikterer gennem politikerne 'arbejde og vækst' for enhver pris.
Selvom vi som mennesker mærker vi mister troen på os selv og at det vi kan rækker, at vi er gode nok i os selv, så bliver vi alligevel bare ved.
Vi bliver bare vant til ikke at have det godt, vant til ikke at trives med den arbejdsmarkeds status vi nu har, der hvor vi nu er havnet. De fleste af os har nemlig ikke så mange valg mht. valg af arbejde., og må tilpasse os og lære at 'elske' det vi får.
arbejdsmarkedet er primæt baseret på afhængighed, dårlig samvittighed og pligt
Vi ignorerer bare det vi føler, det skal vi for samfundets skyld og adapterer at 'sådan er det bare.
Vi er blevet et produkt af samfundet og har indarbejdet dets værdier i vores egen indre værdi system, samfundets værdier styrer nu vores følelser og dermed vores handlinger.
Resultatet for mange er en stiltiende accept, nødvendighedens accept.
Man skal jo have et arbejde, ellers nasser man på samfundet, 'sådan er det bare'
Hvis vi gjorde samfundet til et individ og sendte dette individ til psykolog, ville det få at vide det har nogle leveregler der skaber stress  og at disse leveregler kan ændres.
Leveregler adskiller sig fra naturlove. Leveregler beskytter en mod at se tingende som de er, for så længe man lever efter reglerne er man tryg og man ved hvad man skal føle og gøre.
Naturlovene er ligeglade med tryghed, de skaber og destruerer bare konstant, og det er faktisk dem vi er underlagt i 'virkligheden'.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar